Chili

Tijdens de eerste maand van onze reis zijn we een aantal dagen in Noord-Chili. Vanuit Peru komen we allereerst in Arica. Hier is weinig te doen maar je kunt er wel lekker naar het strand. We kunnen vanuit Arica ook een dag wandelen in het Lauca Nationaal Park.
Vanuit Arica vertrekt de lange-afstands nachtbus door de Atacamawoestijn op weg naar San Pedro de Atacama.

San Pedro de Atacama ligt in een oase in de Atacamawoestijn.
Vanuit deze plaats vertrekken we voor onze tocht over de zoutvlakten naar Uyuni in Bolivia.

Na ongeveer een maand reizen vliegen we vanuit Lima in Peru, naar de hoofdstad van Chili, Santiago. Hier vandaan vliegen we naar het zuiden van Chili en wel naar de stad Puerto Montt. Van Puerto Montt reizen we per boot vier dagen verder Patagonie in. In deze vier dagen reizen we 1500 kilometer naar het zuiden door de Chileense fjorden met zicht op de toppen van de Andes. In de ochtend van de laatste dag komen we aan in Puerto Natales.

 

 


Puerto Natales is de uitvalsbasis voor een verblijf in het natuurpark Torres del Paine. Dit park dankt haar naam aan drie door ijs gepolijste monolieten omgeven door ijsstromen en is beroemd om haar gletsjers, meren en vele dieren. Het is mogelijk hier trektochten te maken van meerdere dagen waarbij je overnacht in 'refugios', een soort berghut. Naast meerdaagste trektochten zijn ook dagtochten mogelijk bijvoorbeeld een dagwandeling van zes uur die gaat naar de mirador (uitkijkpunt) met een fantastisch uitzicht op de Torres.
Een andere mooie wandeling is een wandeling langs de vele blauwe meren naar Refugio Cuernos.

Vervolgens door naar El Calafate in Argentinië. Dit kleine plaatsje van 300 inwoners ligt vlakbij het Parque Nacional de los Glaciares, ofwel het Nationaal Park van de gletsjers. De beroemdste gletsjer is de Perito Moreno, een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. Bussen rijden hiernaartoe vanuit Calafate. Ook zijn er georganiseerde wandeltochten over de gletsjer. De Upsala gletsjer ligt 50 kilometer ten noorden van Calafate en is per boot te bezoeken. Niet ver van de Perito Moreno gletsjer liggen Las Cuevas de los Manos. In deze grotten zijn 10.000 jaar oude rotstekeningen bewaard gebleven.

Vanuit El Calafate via Puerto Natales naar Punta Arenas. Ook dit stuk willen we indien mogelijk per boot doen. Dan door naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld.
Na de oversteek per boot van de Straat van Magellanes komen we in Vuurland. De naam Vuurland is door de Spanjaarden bedacht, zij zagen vanaf hun boten een constante rooksluier over het land hangen. De indianen die verantwoordelijk waren voor de vuren die de rooksluier veroorzaakten, zijn in de jaren daarna door de kolonisten compleet uitgeroeid.

Bij Ushuaia ligt het nationale park Tierra del Fuego met (alweer : )) vele gletsjers en lagunes.

Vanuit Ushuaia vliegen we naar Santiago en van Santiago door naar Paaseiland.Naar Paaseiland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar Paaseiland

Route:

Route Noord-Chili:

Arica

San Pedro de Atacama

 

Route Patagonie:

Puerto Montt

Puerto Natales

Torres del Paine

El Calafate (Argentinie)

Punta Arenas

Ushuaia (Argentinie)

 

Informatie over Chili:

  • Hoofdstad: Santiago
  • Bevolking: 16 miljoen
  • Tijd: 6 uur vroeger dan in Nederland.
  • Totaal oppervlak aan land: 748800 km2, kustlijn: 6435 km
  • Taal: Spaans
  • Munteenheid: pesos (1 euro is 660 pesos)
  • Begroeten: Buenos dias
  • Visum: Nee
  • Arjen en Froukje in Chili: oktober-november 2005