Thailand

Voor de eerste drie maanden van onze reis hebben we een goed idee over wat we willen zien en doen. We hebben in deze tijd relatief veel vluchten en moeten daardoor een zeker schema aanhouden. De laatste drie maanden van onze reis is veel minder vastgelegd. We beginnen in Bangkok en moeten eind maart in Hong Kong zijn. Wat we allemaal gaan doen hebben we voor dit deel van de reis een veel minder duidelijk idee over, maar mogelijkheden genoeg in dit deel van Azie.

Via Singapore vliegen we naar de hoofdstad van Thailand, Bangkok. In Bangkok zijn vele tempels, winkeltjes, pagodes. We kunnen er het Royal Palace bezoeken,  een van de grootste tempel/paleis complexen van het land. Ook de boeddhistische tempel Wat Arun, aan de rivier en de smalle straatjes van Chinatown willen we bekijken.


 

Van Bangkok door naar Kanchanaburi. Kanchanaburi ligt aan de Kwairivier en hier bevindt zich de beruchte 'brug over de River Kwai'.

Deze brug is onderdeel van
een spoorlijn tussen Thailand en Birma, die de Japanners in 1942 aanlegde in een poging om de bevoorradingsroutes tussen Japan en Birma te verkorten, ter voorbereiding op een eventuele aanval op India.  De 415 kilometer lange spoorlijn volgde voor het grootste deel de vallei van de rivier, maar de bouw stelde de ingenieurs voor grote problemen.  Zo moesten er alleen al zo'n 15 kilometer aan bruggen gebouwd worden.   De Japanners dwongen 250.000 Aziatische arbeiders en 61.000 geallieerde krijgsgevangenen de 260 kilometer spoorlijn aan te leggen.  Naar schatting hebben bij de aanleg van de spoorlijn 100.000 Aziatische dwangarbeiders en zo'n 16.000 krijgsgevangenen het leven verloren als gevolg van mishandeling, honger, ziekte en uitputting.

Een van de bruggen in de spoorlijn.

 

In het JEATH Museum wordt een indringend beeld gegeven van de ontberingen van de gevangenen.  De naam van het museum is opgebouwd uit de eerste letters van de nationaliteiten van de gevangenen die aan de spoorlijn gewerkt hebben.

Op veel plaatsen langs de Kwairivier zijn hostels, bungalows en hotels aangelegd en de meeste hiervan zijn op bamboevlotten gebouwd.  Vanuit deze bijzondere hostels kunnen we tochten maken naar dorpen van de Mons en de Karen, watervallen, grotten en bamboebossen, die op beide oevers van de rivier liggen. 's Avonds kun je langs de Kwairivier bij allerlei restaurantjes lekker eten.


 

Via Surat Thani reizen we naar het Khao Sok Nationaal Park. Dit park bestaat uit uitgesterkte jungle, kalksteenbergen, watervallen, riviertjes en veel exotische flora en fauna. Je kunt hier verschillende wandel- of kanotochten maken. Vervolgens weer via Surat Thani naar Ko Samui waar je behalve heerlijk op het strand liggen of gezellig de kroeg in te gaan, veel dingen kunt doen. zoals een tocht naar Ang Thong National Marine Park. In dit Nationale park kun je snorkelen en duiken boven en tussen de koraalvelden die zich bevinden in de buurt van 18 kleine eilandjes. Ook kunnen we een tocht maken naar Koh Pha Ngan of Ko Tao waar ook veel snorkel- of duikmogelijkheden zijn. Naast de mogelijkheid tot duiken en de witte zandstranden, heeft het Koh Samui een mooi tropisch binnenland met allerlei plantages.

 

Vanaf Ko Samui reizen we via Bangkok naar Poipet in Cambodja.

 

Naar Cambodja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Route:

Bangkok

River Kwai

Khao So

Kho Samui

Informatie over Thailand

  • Hoofdstad: Bangkok
  • Bevolking: 62 miljoen
  • Tijd: 6 uur later dan in Nederland
  • Totaal oppervlak aan land: 517000 km2
  • Taal: Thai.
  • Munteenheid: bath (1 euro = 53 bath).
  • Begroeten: Sawat-dii
  • Visum: Ja, bij grens.
  • Arjen en Froukje in Thailand 19 januari t/m ongeveer 9 februari