Wie zijn
Arjen en Froukje ?

Arjen

Froukje

Uiltje

Wereldreis

Van september 2005 tot en met maart 2006 maken wij een reis om de wereld. Op deze pagina kun je informatie vinden over wie wij zijn, onze route, informatie over de landen die we bezoeken, een korte beschrijving van de voorbereiding van deze reis en verder ons dagboek dat we tijdens de reis willen bij houden en natuurlijk ons gastenboek zodat jullie kunnen reageren op onze webpagina en ons op de hoogte kunnen houden van de belevenissen in Nederland.

Ten slotte willen we ook graag onze mascotte Uiltje voorstellen, die graag zijn reisfoto's wil laten zien en jullie uitdaagt om voor hem orginele plekken te bedenken waar we hem voor jullie moeten fotograferen tijdens onze reis (voor meer info: Uiltje en Terre des Hommes).

Arjen.

Arjen werd geboren op 26 september 1972 in Amsterdam. Samen met zijn ouders en zijn twee zusjes Petra en Anneke verhuisde hij na enkele jaren naar Heerlen om uiteindelijk in Groningen terecht te komen. Na de middelbare school vertrok Arjen voor 1 jaar High School naar Amerika. Vervolgens begon hij aan de RUG met zijn studie technische natuurkunde. Tijdens zijn studie was Arjen actief binnen de faculteitsvereniging FMF en lid van onder andere Gyas (roeien) en Ad Fundum (duiken). Na zijn afstudeeropdracht bij Shell-Research in Rijswijk en een buitenland-stage in Zuid-Afrika rondde hij zijn studie af in 1997. Zijn eerste baan was bij CMG in Groningen, maar na enkele jaren besloot Arjen naar ASML te gaan. Verhuizen naar Eindhoven dus. Inmiddels werkt Arjen al ruim vijf jaar bij ASML en heeft hij hard genoeg gewerkt om een half jaar vakantie op te nemen. Arjens grootste hobby is duiken en inmiddels is Arjen dan ook zowel CMAS als Padi-duikinstructeur.

Froukje.

Froukje werd geboren op 2 maart 1977 in Enschede. Samen met haar ouders en broer Meindert woonde zij hier tot ze in 1995 begon met haar studie farmacie aan de RUG in Groningen. Tijdens haar studie besloot ook Froukje te gaan roeien bij Gyas. Een goede beslissing, want tijdens een weekendje Schiermonnikoog met Gyas leerde Froukje Arjen kennen. Tijdens haar studie deed Froukje een project voor de Wereld Gezondheids Organisatiein Ghana. Nadat ze in 2002 afstudeerde ging ze aan de slag bij The Medical Export Group in Gorinchem. Na bijna drie jaar als apotheker bij deze organisatie die geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan hulporganisaties levert neemt Froukje ontslag om deze reis te gaan maken.


 

Uiltje.

In 2001 kregen we voor de grap voor Sinterklaas een speelgoed uil. Toevallig kwam hij een keer op de foto. Toen bleek al dat Uil heel wat fotogenieker is dan zijn baasjes en zo ontstond het idee hem vaker op de foto te zetten. Al vaak hebben we ons erover verbaasd dat niemand vreemd opkijkt als twee volwassen mensen zich in allerlei bochten wringen om een pluche beest op de foto te krijgen.

Inmiddels willen we uil op zoveel mogelijk leuke plekken fotograferen. Tijdens onze tocht over het internet zagen we dat we niet de enigen zijn met dit idee. Sommigen gaan er zelfs nog verder in: voor geld wordt de betreffende knuffel op speciale plekken op de foto gezet. Het geld gaat naar een goed doel. Dit leek ons een prima idee en daarom willen we jullie vragen Uiltje zoveel mogelijk opdrachten voor foto's te geven. Het bedrag dat je hiervoor over hebt laten we aan jullie over. Het geld gaat naar Terre des Hommes.

 

 


Voor meer informatie:Uiltje en Terre des Hommes. Voor inspiratie kun je de landen in de route aanklikken. Wat dacht je van Uiltje op een lama, bij een ijsberg of met de beelden van Paaseiland? Mogelijkheden genoeg....

Klik op: Uiltjes Fotoboek om Uiltjes eerdere reizen te bekijken.