Reisverslag van Arjen en Froukje


March 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag


Uiltje

Beste Lezers en Fans,

Het is mij een waar genoegen u te mogen mededelen dat het mij gelukt is mijn baasjes Froukje en Arjen alsnog op een overboekt vliegtuig te krijgen. Ze zijn in goede gezondheid en met slaaptekort aangekomen.

In de eerste plaats wil ik iedereen bedanken die (anoniem) onze verhalen gelezen heeft. In ons volle programma is het niet gelukt iedereen de persoonlijke aandacht te geven die verdiend werd. Elk berichtje werd gelezen en gewaardeerd. We hebben meer berichtjes van familie, vrienden en (ex-)collegas gekregen dan we hebben durven hopen. Mijn uile-hartje werd hierdoor erg verblijd.

Nog belangrijker zijn de mensen die mij foto-opdrachten (http://www.uiltje.com/landen/uiltjesopdracht.htm) gegeven hebben. Door hun creativiteit hebben we veel geld verzameld voor Terre des Hommes. Helaas is een enkele opdracht niet gelukt. Uiteraard zal de afwikkeling binnenkort geschieden, met de foto('s) en een persoonlijk bedankje. Het goede doel, binnen Terre des Hommes, zal dan ook bekend worden gemaakt. De laatste reisverhalen, en de achterstand in (opdracht) fotos zal dan ook bijgewerkt worden.

Komende paar weken zal ik proberen bij te komen in mijn nieuwe chinese vogelkooitje. Van hieruit zal ik toezien dat mijn baasjes de draad en hun werk weer oppakken. Een telefoontje/bezoek wordt altijd gewaardeerd. Zelf zullen ze ook hun sociale achterstand in proberen te halen.

Voor nu doe ik (volgens mijn oude uil-leermeester wijzheden) mijn oogjes en snaveltje toe en hoop ik u later te mogen begroeten.

Oehoe,

Uiltje
arjen on 23.03.06 [link]

Terug in Ams

Vanmorgen 23 maart zijn we weer aangekomen in Nederland
arjen on 23.03.06 [link]

Hong Kong

Na een dag in Canton, waar we vergeeft naar de Qinpin market zoeken die we vijf jaar geleden ook al bezochten (blijkt nu niet meer te bestaan), reizen we met de trein van Canton naar Hongkong. Bij binnenkomst in Hongkong staan verschillen temperatuurssensoren en kijkt een groep hongkongers met mondkapjes ons argwanend aan. Gelukkig geen koorts, dus we mogen doorlopen.
Een taxi brengt ons naar een grote flat waarin behalve een winkelcentrum, diverse hotels zijn gevestigd.
arjen on 23.03.06 [Lees hier verder]

Lijiang

Wederom worden we afgezet in de nieuwe stad en deze keer nemen we een taxi naar het oude deel. Het hotel dat we als eerst bekijken is van zeer slechte kwaliteit en uiteindelijk belanden we in een hotel dat duidelijk niet vaak buitenlandse gasten heeft. De eigenaar (met een enorme bril) en zijn vrouw zijn wel heel erg vriendelijk en met wat handen en voeten werk en ons taalgidsje komen we uiteindelijk in de gewenste kamer.
arjen on 23.03.06 [Lees hier verder]

Dali

IMG_2163 (16k image)
Vanuit Kunming reizen we met de bus naar Dali. We worden afgezet in de nieuwe stad, maar we willen naar de oude stad, dit is nog een half uur rijden verder. Gelukkig vinden we snel een bus die naar de oude stad gaat. Bij het instappen in deze bus moet je geld in een automaat gooien, maar wij hebben enkel "groot geld". De buschauffeur laat ons al bijna niet mee gaan, maar gelukkig schieten twee Amerikanen ons te hulp, die wij net hadden uitgelegd dat ze nog niet in Old Dali waren.
In de oude stad gaan we op zoek naar een hotel. de stad is een ommuurd door een oude stadsmuur met vier torens en in de stad is een wirwar van oude straatjes. Hotel vinden valt dus niet mee en als we eindelijk bij het hotel komen waar we naartoe wilden blijkt deze vol te zijn. Uiteindelijk belanden we in Hotel Nr. 5, ook prima en met een zeer lekker ontbijt met yoghurt (met twijfelachtige houdbaarheidsdatum) en gratis internet.

arjen on 13.03.06 [Lees hier verder]

naar China

's Ochtends vroeg gaat de wekker. Ik hoor buiten vogeltjes zingen. Een geluid wat ik een tijdje niet gehoord hebben en ik denk dat het betekent dat er mooi weer is. Ik open de gordijnen en het uitzicht is magnifiek. De zon verschijnt half achter een bergkam, de vallei waarop we uitkijken is bedenkt met een wolkendek en daarboven (waar wij zitten) is het heel erg zonnig. Dit is de reden waarom Sapa zo mooi kan zijn. Aan de overkant van de vallei steken bergen hoog af tegen de blauwe hemel.
arjen on 07.03.06 [Lees hier verder]

Sapa

IMG_2153 (8k image)In de ochtend komen we op het station van Lau Cao. Een dorpje op de grens met China, en doorgangspunt voor Sapa. Met een minibusje bereiken we Sapa. Sapa ligt in de bergen en is bekend om 3 dingen: de rijstterrassen, de minderheden en het slechte weer. Sapa lijkt op een ski-oord, zonder sneeuw.
arjen on 07.03.06 [Lees hier verder]

Halong Bay

IMG_2092 (16k image)
Froukje is vandaag jarig ! Na een kort verjaardagsontbijt komt de bus. We boeken een twee daagse excursie naar Halong-Bay geboekt. Dat is de Vietnamese versie van het karst gebergte wat in Krabi (Thailand) en Guilin/Yangshou (China) te vinden is. Na een reis van drie uur komen we in de haven aan. Hier gaan we aan boord van een boot die ons in tussen het gebergte doorvaart. Op het dek staan ligstoelen, die gauw bezet zijn. Het weer is redelijk. Het is bewolkt maar regent niet. Na een bezoek aan een grot ankeren we voor de nacht. Het is niet de meest spectaculaire verjaardag die we gevierd hebben, maar de omgeving is erg bijzonder. Vanuit ons hutje kijken we op het gebergte en met een glaasje wijn erbij is het erg mooi. De volgende ochtend maken we ons bootje-rondje af en rijden we terug naar Hanoi waar we de nachttrein nemen naar Sapa.
arjen on 07.03.06 [link]

Hanoi

IMG_2064 (12k image)'s Ochtends vroeg komen we in Hanoi. We worden op een vaag busstation gedropt en hebben het idee dat ons ticket 'doorverkocht' is. Dat we dus op een ander plek aankomen dan de bedoeling was. Na het het gebruikelijke trefbal (ontwijken van 'dure'-taxis en hotellokkers) springen we in een taxi. Na een rit van een paar minuten komen we in het "Old Quarters" terecht.
arjen on 07.03.06 [Lees hier verder]

Hue-Hanoi

De open-tourbus brengt ons naar Hue. Hue ligt een stukje onder de DMZ. De (oude) scheidingslijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Hue is bekend om tempels en de oude citadel. Als we eerlijk zijn hebben we inmiddels genoeg tempels gezien. We lopen een middag door de oude citadel. Veel is er niet meer van over na de Vietnam-oorlog. Na wat zoeken vinden we toch nog wat gebouden die de moeite waard zijn. 's-Avonds nemen we de nachtbus naar Hanoi. De bus is niet bijzonder comfortabel. In elk geval niet de kwaliteit die we van Zuid-Amerika gewend waren. Slapen lukt niet erg en we komen met wallen onder de ogen in Hanoi aan.
arjen on 07.03.06 [link]

Hoi An

IMG_1969 (12k image)Met de Open-Tour reizen we verder van Nha-Trang naar Hoi-An. Een busreis van 10-11 uur. We vinden al snel een hotel met uitzicht op kleermakers. Nu is dat laatste niet echt moeilijk. Hoi-An staat bekend om de kleermakers, lampionwinkels en het oude stadcentrum. Hier blijven we een paar dagen. Froukje heeft in een winkel al een paar jassen gezien. Ze bestelt twee jassen en dat is zoals overal precies op maat gemaakt... (als het goed is). Verder laten we allebei een pak maken. Na 1-3 passingen zit alles redelijk en zijn onze rugtassen weer een stukje zwaarder geworden.
arjen on 25.02.06 [link]

Nha Trang

Vanuit Ho Chi Minh nemen we de dagbus naar Nha Trang. Via de kust rijden we in een dag naar Nha Trang. Bussen gaan niet erg snel en over 450km doen we zo 10 uur. Het is wel vermoeiend, maar gelukkig zijn er weinig toeristen en zijn de bussen over het algemeen erg leeg. Dat geeft extra ruimte op de stoelen. Nha Trang is een kustplaatsje met veel strand en een tempel. We blijven hier een dag of twee om het relaxed aan te doen. Na een ochtend bezoek aan een tempel liggen we 's middags op het brede zandstrand. De golven zijn enorm en een beetje body-surfen is erg leuk.
arjen on 25.02.06 [link]

Soldaatje spelen.

IMG_1934 (17k image) We boeken een tour naar de Cu Chi tunnels van waar de Vietcong in de Vietnam-oorlog tegen de Amerikanen vocht. De tour is erg leuk en zit goed in elkaar. We zien verschillende tunnels, enkele heel krappe en kruipen ook zelf een eind door de tunnel.
froukje on 22.02.06 [Lees hier verder]

Per boot naar Vietnam.

IMG_1912 (15k image) Wanneer we onze boot naar Vietnam zien krijgen we wel wat twijfels... De boot is erg klein en hier moeten we dus zes uur lang mee varen. Maar zodra alle bagage is opgeborgen zit het binnen in de boot eigenlijk prima. We varen over de Mekong en bereiken na enige uren de grens van Cambodja.
froukje on 22.02.06 [Lees hier verder]

Phnom Penh

We reizen in zes uur met de bus van Siem Reap naar Phnom Penh. De bus is prima, we zitten helemaal voorin en kunnen dus goed over het platteland van Cambodja uitkijken.
froukje on 22.02.06 [Lees hier verder]

Nieuw in top3: Angkor Wat

IMG_1895 (15k image)
We nemen het vliegtuig van Bangkok naar Siem Reap (Cambodja). Een alternatief is een vermoeiende reis per bus over slechte wegen en veel geonderhandel. In Siem Reap vinden we een guesthouse in een oud koloniaal frans gebouw. Hoewel het nog geen negen uur 's ochtends is, is er maar een kamer beschikbaar. Het is een luxe kamer met goede bedden, kabel tv, airco en .... warm water. Dat is lang geleden smile

arjen on 15.02.06 [Lees hier verder]

Voetmassage in Bangkok

Omdat het minibusje ons zeer snel van Kao Sok naar Surathani had gebracht hebben we ongeveer 6 uur de tijd om ons zelf te vermaken. Om negen uur 's avonds vertrekt de slaaptrein richting Bangkok. We hebben een plekje in de 1e klas kunnen krijgen. Dat houdt in dat we een eigen kamertje met een stapelbed hebben. Na wat heen en weer geschommel komen we de volgende ochtend in Bangkok aan. In Bangkok hebben we nog anderhalve dag. We doen wat laatste inkopen en laten onze voeten masseren in de Wat Pho tempel. De massage behandelt vooral de bovenkant van de voeten en de onderbenen. Nu onze voeten volledig ontspannen zijn rijden we in een tuktuk terug naar het hotel, de voeten moeten rust hebben smile
arjen on 15.02.06 [link]

Smelly big flower.

IMG_1731 (22k image)Van Krabi door naar Kao Sok National Park, een uitgetrekt regenwoud. In deze maand bloeit daar de grootste bloem ter wereld en die willen we natuurlijk zien. Na een stevige wandeling de jungle in komen we bij de bloem aan. Hij stinkt niet erg, maar zo legt de gids uit, dat komt doordat het een female is, enkel de male flower smells bad big grin. 's

IMG_1731 (22k image)Middags wandelen we zelf het park in. De volgende dag een kanotocht. De natuur in Koa Sok is mooi, maar de mensen zijn heel erg onvriendelijk, met onze guesthouse eigenaar als grote kampioen. Wat een @#k#l.

's Middags naar Surathani per zeer snelle ( en gevaarlijke) minibus en 's avonds met de trein weer terug naar Bangkok.
froukje on 07.02.06 [link]

Stress in Krabi.

IMG_1678 (18k image)
In het guesthouse is erg veel informatie te vinden over de omgeving van Krabi. Mooie kalkstenen rotsen in zee, tropische stranden, koh Phi Phi, kanoen, ahh stress wat is hier veel te zien en te doen.

froukje on 07.02.06 [Lees hier verder]

Koh Tao, zon, zee en huh, wat is dat regen?

IMG_1649 (17k image)Aangekomen op Koh Tao op zoek naar een bungalow op het strand. Helaas zijn deze allemaal vol, dus we kiezen voor een alternatief een stukje van het strand. Niet echt een gezellige bungalow en om onder de douche te kunnen staan moet je 1 van de zeven dwergen zijn. Maar ja, we zijn moe en nemen de bungalow, morgen maar eens verder kijken.
froukje on 07.02.06 [Lees hier verder]

Reizen in Bangkok

De volgende dag bezoeken we in Bangkok Wat Po een vande vele andere mooie tempels. 's Middags proberen we het reizen over de rivier door te krijgen, maar dat is toch niet eenvoudig. Uiteindelijk lukt het wel en we halen ons visum voor Vietnam op per boot. Dit scheelt erg veel tijd omdat het verkeer in Bangkok een grote file is.
froukje on 07.02.06 [Lees hier verder]